Oma Tilly liet haar geld na aan het Oorfonds, omdat zij niet wilde dat haar kleinkinderen later ook hun gehoor zouden verliezen

Wil je nog meer voor het Oorfonds doen?

Je kunt ons ook in je testament opnemen via een erfstelling of een legaat. Een testament is een door de notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na je overlijden welk deel van je bezit of vermogen erft.

Door het Oorfonds op te nemen in je testament, help je ons meer geld te besteden aan onderzoek. Zo werken we allemaal mee aan het bestrijden en oplossen van, of het zo prettig mogelijk leven met, gehoorverlies en andere oorproblemen.

Er zijn verschillende manieren om het Oorfonds op te nemen in je testament:

Erfgenaam
Je kunt het Oorfonds tot erfgenaam benoemen. Als je dit wil doen, heb je hulp van een notaris nodig. Neem daarvoor contact op met een notaris uit de buurt. Als je niet weet waar te beginnen; op www.notaris.nl, de site van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, is alles hierover te vinden.

Vanwege onze ANBI-status is datgene dat je ons nalaat volledig vrijgesteld van schenk- en successierechten. Je bent er dus zeker van dat de gehele geldsom daadwerkelijk bij het Oorfonds komt.

Legaat
Je kunt ons ook helpen door het Oorfonds als legataris op te nemen in je testament. Bij een legaat wordt exact omschreven wat je na je leven aan het Oorfonds nalaat. Dat kan een vast geldbedrag zijn, maar ook een percentage of een huis.

Ook dit wordt door de notaris geregeld. Wederom bepaalt hier de ANBI-status dat datgene dat je ons nalaat, volledig is vrijgesteld van schenk- en successierechten.

Nalaten aan een bepaald onderzoek
Wil je dat je nalatenschap aan het Oorfonds op één plek terechtkomt? Bij een specifiek onderzoek bijvoorbeeld? Alleen een bepaalde erfelijke aandoening? Alleen tinnitus? Of alleen plotse doofheid? Over de verschillende mogelijkheden gaan wij graag in gesprek. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze voorzitter Rene van der Heijden via rene@oorfonds.nl.

Je kunt je testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Waar je ook voor kiest: gezamenlijk helpen wij gehoorproblemen de wereld uit!

Wil je helpen? Graag!

Meld u nu aan als supporter van Oorfonds Nederland