Er zijn verschillende manieren om geld na te laten aan het Oorfonds:

Erfgenaam

Je kunt het Oorfonds tot erfgenaam benoemen. Als je dit wil doen, heb je hulp van een notaris nodig. Neem daarvoor contact op met een notaris in de buurt. Als je niet weet waar te beginnen; op www.notaris.nl, de site van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie, is alles hierover te vinden.

oorfonds anbi gecertificeerd

Vanwege onze ANBI-status is datgene dat je ons nalaat volledig vrijgesteld van schenk- en successierechten. Je bent er dus zeker van dat de gehele geldsom besteed wordt aan wetenschappelijk onderzoek naar gehoorproblemen.

Legaat

Je kunt ons ook steunen door het Oorfonds als legataris op te nemen in je testament. Bij een legaat wordt exact omschreven wat je na je leven aan het Oorfonds nalaat. Dat kan een vast geldbedrag zijn, maar ook een percentage of een huis.

Een legaat wordt door de notaris geregeld. Datgene dat je ons nalaat is volledig vrijgesteld van schenk- en successierechten vanwege de ANBI-status van het Oorfonds.

Nalaten aan een bepaald onderzoek

Wil je dat je nalatenschap aan het Oorfonds op één plek terechtkomt? Bij een specifiek onderzoek bijvoorbeeld?  Of alleen wordt gebruikt voor een bepaalde (erfelijke) aandoening? Over de verschillende mogelijkheden gaan wij graag met je in gesprek. Hiervoor kan je contact opnemen met onze voorzitter René van der Heijden via rene@oorfonds.nl.

Je kunt je testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Waar je ook voor kiest: met iedere donatie komen we dichter bij ons doel om gehoorproblemen de wereld uit te helpen!

 

nalatenschap

Heb je vragen over nalatenschap? Stel ze gerust

    Hoe heb je ons gevonden?